En Boing upp och ned

I ett projekt kring idrott, innovation och entreprenörskap sitter jag idag på ett möte på GIH. Vi pratar om hur studenterna, de i mitt intresse kanske främst på tränarprogrammet, ska få med sig en anda av innovation från utbildningen. Eventuellt ska denna innovation också kunna mynna i någon slags entreprenörskap i slutänden som ett sätt till framtida försörjning. Det slår mig hur innovation (”en ny idé, till exempel en produkt, lösning, affärsidé, tjänst, kemisk formel, matematisk metodik eller teknologi som visar sig lovande eller fungerar” enligt Wikipedia) är grunden i all utveckling. Ja, ibland kan det säkert också vara en gammal idé som kommer tillbaka för att fungera på nytt men principen är ju att göra något annorlunda imorgon än just nu. Jag tänker på detta också i relation till en SVT intervju jag gör med anledning av idrottens vikande aktivitetssiffror. Man har besökt en idrottsförening i Dalarna där lagen försvinner i takt med att människorna flyttar till större städer. Det är då innovationslustan behövs på allvar! Kjell Enhager sa en gång:
-Vilka fördelar finns det med att landa en Boing 747 upp och ned?

Så länge svaret är ”inga!” är det nog stor risk att lagen fortsätter försvinna. Men vem orkar vända motgången till sin fördel? Och framför allt hur…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.