Den vilda jakten på tiden – en studie av, i och med effektivitet

Häromdagen var jag på utbildning. Effektivitet stod på programmet. Detta underbara ord vars betydelse inte kan överskattas. Frågan är vad det egentligen innebär. Oftast brukar det nog handla om någon slags inriktning mot mer för mindre. Flera produkter, mer produktion på mindre tid och förmodligen för mindre pengar. Det synsättet gör förstås att det blir intressant att fylla dygnet med mera saker, aktiviteter och handlingar. Kalendern blir en återkommande jongleringsövning där bollar ständigt hotar att falla i marken. Och nog finns det så klart potential i detta. Dagens förströelser är många, för att inte tala om de möjliga distraktioner som kallar på uppmärksamhet. Jag och flera med mig skulle helt enkelt bli bättre om vi bara hade litet bättre koll på var vi stoppade saker som vi borde ta tag i och som vi sällan når fram till för att vi är upptagna med andra, förmodligen mera ovidkommande ting.

Ändå är det något som äter i mig. För svaret är naturligtvis inte alltid ökad produktionstakt. Jag tänker på Borgs backhand, Boklövs v-stil, Forsbergs OS-straff och kanske till och med Gundes långa stav. Var finns och kanske framför allt föds, idén som tar det riktiga klivet? Den som helt förändrar spelreglerna? Det är den luckan jag behöver i min kalender…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.