Om prestationsutveckling och integration – #elitkonf2015

”Let there be a tee off time and let that be early”

Som jag minns det var det ett av golfgudens 10 bud i ”Dorf on Golf” någon gång på 80-talet. Jag kommer ihåg att jag skrattade friskt åt tokstollen med skorna på knäskålarna och underbenen gömda. Den som inte sett Dorf råder jag att leta på youtube.

Idag var det dock inte golf utan en elitidrottskonferens i Göteborg som fick min väckarklocka att ilsket signalera i arla morgonstund. Jag har anlänt till Chalmers och aktiviteten är febril när utställare sätter upp sina produkter och förberedelser pågår in i det sista. Svensk elitidrott ska möta teknologin, och ett antal andra områden av betydelse för prestationsutveckling. Det lär bli spännande!

Spännande var det också i fredags då arbetsmarknadsminister Ylva Johansson bjöd in till en konferens kring den civila/ideella sektorns roll i nyanländas etablering i samhället. Det handlade om prestationsutveckling där också. Men i det fallet är idrotten medlet snarare än målet. Prestationsutvecklingen är Sveriges och handlar om att få människor att fungera i samhället och kanske framför allt, att få samhället att fungera för människorna. Vimmerby IF representerade idrottsrörelsen med bravur genom att berätta om sina mötesplatser. Bullerbyn, Ceos, Källängen och allt vad de heter ger både barn och vuxna glädje, hopp och tro på ett liv i ett land som faktiskt har alla möjligheter i världen att välkomna dem! Och ganska snart kommer även elitidrotten att ha detta att tacka för sin prestationsutveckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.