Varför är det så svårt?

På hemväg någonstans i luften fångar en tidningsartkel min uppmärksamhet. Den är en påminnelse om mitt tidigare liv. Det jag levde i golfens värld, och under ganska många år i männens egen lilla bubbla i det som var herrarnas eget golfförbund, i England. Sen jag lämnade 2011 har man i England gjort det enda raka och slagit ihop sina förbund, damernas och herrarnas, till ett samlat England Golf. I USA är förbundet, United States Golf Association till för både herrar och damer. Trots det tycks det inte som om denna öppenhet slagit igenom på alla håll. I proffskretsar där organisationen heter PGA, främst bestående av de som återfinns som tränare, ”Directors of Golf” eller liknande på klubbar, var det nyligen ganska stor uppståndelse efter att presidenten, Ted Bishop, kallat Ian Poulter för ”little girl” i ett tämligen nedvärderande twitter-inlägg.

Ett annat intressant inlägg serverades av damtourens (LPGA-tour) chef, Mike Whan, vid en galamiddag nyligen då han förklarade för (sina) spelare att han har tre pojkar hemma, men hade han haft flickor hade de haft affisher med Inbee Park och Stacey Lewis (toppspelarna på LPGA) på väggen i sina rum.

Bishop fick gå, Whan är så vitt jag vet kvar, och som om undrens tid inte är förbi ska PGA-presidenten nu efterträdas av en kvinna, Suzy Whaley. Suzy är en etablerad och erkänd tränare med spelarbakgrund från touren. Dessutom har hon peggat upp med herrarna i Greater Hartford Open på PGA Tour. Nog blir det intressant att se vad Whaley ska hitta på? Är det kanske läge att få dam- och herrorganisationerna att komma samman? Ett litet steg för mänskligheten men ett gigantiskt kliv för golf…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.