Utvecklingsarbete i idrottens tjänst

Idag har jag varit på utflykt igen. Till Göteborg. Sa just, när jag höll ett kort anförande, att det känns som jag haft klippkort till Göteborg under en tid. Säkert för att det händer en del spännande där, i gränslandet idrott och akademi. Idag bjöd Chalmers in till en minikonferens tillsammans med Textilhögskolan i Borås på området smarta textilier och idrott. Smarta textilier är just vad det låter som – textilier som är smartare än de vi dagligdags brukar ha på oss. I flera sammanhang gör de det möjligt att flytta labbets mätmetoder ut i den praktiska idrottsmiljön. I andra sammanhang handlar det om funktionsplagg som helt enkelt gör tillvaron enklare/bättre/mer behaglig. Utan tvekan är kvällens behållning den professor i matematik som med ekvationens exakthet räknat ut hur ett bandage kan utformas för att direkt ge feedback på det tryck som anläggs. Naturligtvis helt perfekt om man vill undersöka hur olika tryck påverkar en viss skada. Och varför skulle man inte vilja det? Kolla in www.sportteknologi.se för mer om Chalmers spännande satsning på att möta idrotten. Jag hoppas och tror att vi kommer att få se mer av denna typ av samverkan mellan idrott och akademi. Stay tuned…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.