En kväll med morgondagens legender

Jag tillbringar kvällen med en svensk klassiker. Radiosporten bringar minnen från barndoms stunder då pappa parkerade på sängen under vinterkvällarna. Den välkända jingeln fyllde rummet från stereon på precis lagom hög volym. Emellanåt slumrade han säkert till, min gode far, men Tommy Engstrands referat gjorde idrotten mera levande än bilder någonsin klarat av. För mig som är något för ung för att minnas Hylands storhet blev Tommy som en av Hylands pojkar snabbt en legend. Idag heter de blivande legenderna Christian Olsson och kanske Gunnar Brink. Det känns rätt orättvist att tiden förändrat radions plats i etern så pass så att de hjältar mina barn kommer att minnas förmodligen kommer från annat håll. Men jag lovar, jag gör mitt bästa för att överföra förståelsen för radiosportens storhet.

Faktum är att Christian Olsson har ett munväder fullt i klass med både Engstrand och Lasse Grankvist. Idag refererar han fotboll och får det att låta som om en match på Ullevi i april verkligen betyder något. Dagens avgörande utspelar sig dock i ishockeyns kvalserie. I den sista omgången ska den sista SHL-platsen för nästa säsong fastställas och även om det tidigt verkar ganska klart blir det betydligt mera rafflande mot sluttampen. Till slut står dom där, de som kallar sig Stockholms stolthet och har säkrat platsen. Med detta har Djurgården också försäkrat sig om att slippa kvalserien 2015. Det blir nämligen ingen, då systemet görs om. Jag kan inte låta bli att vi därmed förlorat något. Jag och övriga sportradiolyssnare. Men låt oss hoppas att framtiden blir minst lika intressant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.