Att göra sin hemläxa

En tidig morgon hamnar jag med hjälp av Facebooks vindlingar på en blogg skriven av en golfspelare vid namn Eddie Pepperell. Eddie signerar sina inlägg med ”That wise old owl” vilket kan tyckas aningen stort för en 22-årig nykomling på touren vars livserfarenhet naturligtvis kan ifrågasättas. Nu råkar jag känna till Eddie ganska väl vilket gör att jag trots (tack vare) hans ringa ålder ändå skulle rekommendera hans blogg. Eddie var spelare i det engelska landslag som jag reste till VM i Argentina med 2010. Innan vi åkte därifrån, efter tävlingen, hade han kallat till möte med alla de som ingick ledarstaben för att få feedback på vad han kunde förbättra. Nej, han gjorde ingen bra tävling, men min gissning är att han fick mer ut av tävlingen än någon annan före honom i resultatlistan. Han tog nämligen med sig läxan hem.

På sin blogg skriver Eddie insiktsfullt om golf, men också om alla de andra erfarenheter en professionell idfottsman eller kvinna måste göra. Om hur man i ett lyxigt hotellrum i Abu Dhabi faktiskt kan må dåligt av att inte ha någon att dela det med och om hur den jagfokusering som gärna uppstår i framgångens kölvatten faktiskt kan vara rent odräglig.. Det kommer att gå bra för Eddie. Det har jag sagt förut. Men det kan hända att han väljer en helt annan väg än den professionella golfspelarens. Kanske att det livet inte riktigt är rikt nog. Inte för ”The wise old owl”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.