Demokrati, delaktighet och engagemang – och så en internetuppkoppling förstås!

I helgen hade jag en häftig upplevelse. Och den utspelade sig på Facebook av alla ställen. Sorgsen kan man ju vara att det är där livet tar sin tillflykt men i det här fallet var det snarast en euforisk upplevelse av hur delaktighet kan se ut 2016. Början var lika enkel som glädjande. En av de tidigare mycket framgångsrika svenska herrspelarna i golf startar en tråd och ställer frågan: ”Hur kommer det sig att England har 28 spelare i veckans South African Open på Europatouren medan Sverige har 5”? I nästa mening säger han: ”Sverige brukade ha 20+ spelare”.

Det som sedan följer och som får mig att tro på både demokrati, delaktighet och engagemang i framtiden är en fullständig explosion av synpunkter från både när och fjärran. Spelare, tränare, ledare, entreprenörer, klubbchefer samt själv- och av andra utnämnda experter i Sverige, USA, England, Skottland Holland, Danmark, Norge, Tyskland ja, snart när varje land där golf spelas deltar snart i diskussionen. Jag tänker att ingen konferens i världen hade lyckats åstadkomma denna aktivitet.

Parallellt med detta läser jag Schlingmann/Nordströms bok Urban Express och förstår att det jag upplevt är precis vad de pratar om. Vild kunskap. Den som inte nödvändigtvis uppstår i ordnade sammanhang utan av möten mellan människor. Engagerade människor. Avståndet emellan är idag inte längre än en internetuppkoppling och den relation som där kan uppstå. Jag bearbetar möjligheterna i detta en stund medan jag febrilt antecknar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.