Guldglans på fler än ett sätt?

Mitt i funderandet på mål och verksamhetsinriktning för den stundande framtiden får jag anledning att återupptäcka gammal kunskap. Fast egentligen är den förstås lika relevant som någonsin. Det är bara så lätt att glömma, eller kanske fylla både tiden och skallen med andra oväsentligheter.

En som i allra högsta grad var delaktig i den explosionsartade utvecklingen av svensk elitgolf, främst på damsidan men även med många av de framgångsrika herrarna, var Kjell Enhager. Jag minns hans otroligt entusiasmerande föreläsningar och jag kan fortfarande känna den omtumlande upplevelse som ett samtal med Kjell innebar. Han har den där förmågan att ställa just de rätta frågarna, för att komma ned till grunden i vad vi egentligen gör. Oftast är det där motivationen står att finna och inte sällan, efter tillräckligt många ställda ”varför det då?”, handlar det om att i slutänden få må bra. Jag tänker på det också när jag ser Charlotte Kallas glada ansikte efter guldloppet i Falun. Jag tror att hon mår ganska bra, åtminstone där och då Och samtidigt tror jag att de flesta av oss andra tänker aningen annorlunda när vi funderar på vad vi vill. Och det är ju rätt läckert att drivkrafter kan vara så olika… Och för mig och kanske någon mer finns mycket att hämta hos Kjells Jag AB..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.