Idrottens öppnade dörrar

Igår när jag stod på stegen och målade fönster kom en granne förbi på gatan och sa hej. Trevligt med grannar som gör sånt. Jag frågade hur det är med familjen och om dottern fortfarande spelar lika mycket (väldigt bra) fotboll. Jodå, nog är det så. Och grannen berättade att dottern nu är i färd med att söka till college i USA. Fint säger jag, och hon får säkert ett bra scholarship (stipendium). Jo, säger grannen, och hon är ju rätt hyfsad på tennis också, så hon kan ju spela för dom i skollaget.

Precis just då känner jag mig som:
1. 200 år
2. En j-dra sopa

Tänk den som vore ung och på väg till västern med dubbla idrottsscholarship i väskan… Då kanske man inte behöver så mycket mer. Men för 59 idrottande studenter detta år gör RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium skillnad. Det råkar jag veta!

Och mina fönster? Jodå, nog började det att regna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.