Som en igelkott…

Från den tiden när jag spelade golf, alltså tävlade, eller försökte tävla i alla fall, kan jag fortfarande minnas hur jag kom till tävlingsplatsen, kanske dagen innan eller ett par dagar innan, för att träna. Innan jag gav mig ut på banan tog jag vägen förbi anslagstavlan där startlistan oftast satt. Där kunde jag se hela startfältet med namn och hcp. Många kände jag ju igen – han (aj då, han är bra som 17), och han (vann inte han förra veckan), just ja han förstås (har ju ruskigt bra klubbor) för att inte tala om han (som slår så grymt långt). Efter en stund framför den där listan hade jag effektivt tryckt ner mig i skorna så det hade förmodligen varit bättre att åka hem direkt. Det hade i alla fall gjort plågan aningen kortare. För gissa om tävlingen gick bra sen? Sådär va?

Den där känslan sköljer över mig igen nu när jag är på besök hos UK Sport, organisationen som förvandlat elitidrotten, den olympiska, från något man skojar om till något en hel nation är stolt över. Det har kostat åtskilliga miljarder men j-drar, man är duktiga. Och då tänker jag inte bara på de aktiva. Organisationen är full av kloka människor, hungriga till tusen, som dessutom har den där läskiga förmågan att lära sig av det man gör. Nej, jag tror inte att man tittade på startlistan när man satte igång i slutet på 90-talet och konstaterade hur giftiga alla andra var. Ändå kommer jag på mig själv att göra det igen. UK, USA, Tyskland, Frankrike – hua!

Och det är då jag återigen kommer att tänka på igelkotten. Den är bra på en sak och det räcker ganska långt för den är ruskigt bra. Det vet alla djur som fått nosen spetsad av dess taggar. Och grejen är ju förstås att den vet vad den är bra på, och som det skulle heta i andra sammanhang, vad dess konkurrensfördelar är. Så Sverige – ut med taggarna bara!

En reaktion på ”Som en igelkott…

  1. Är säker på att resultat har blivit bättre om inte den som bar dina klubbor gått före och krattat bunkrarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.