Vem vill mest?

I veckan var det årsmöte i organisationen med de fem ringarna. Sveriges Olympiska kommittés medlemmar mötte upp för att staka ut framtiden. Som på sin plats duggade de uppskattande tillropen tätt med riktning medaljörer Sotji och en angelägen fråga är förstås hur utveckla detta de närmaste åren. Visionen är sedan något år tillbaka 20 medaler år 2020 och vägen ska banas med hjälp bland annat av en ny utmanarsatsning, steget före det som länge kallats topp- och talangprogrammet. Det är bra och förmodligen alldeles nödvändigt för att Sverige ska kunna konkurrera om medaljer på längre sikt. Frågan är dock hur utmanarprogrammet bör utformas? Frestelsen är så klart stor att tänka tidigare och mer, dvs hårdare träning tidigare.

Det finns mycket som idag tyder på att motivationsfaktorn är viktigare än både arv och miljö. Detta gäller självklart inte bara idrott. Och nog är det märkligt hur skolans lärare tvingas ägna så mycket arbetstid åt bedömning och kunskapsanalys. Tänk om ett bättre alternativ bara vore, som en av mina medarbetare uttryckte det:
Vem vill, vill mer respektive vill mest? Varsågod att välja!

En reaktion på ”Vem vill mest?

  1. Hej Peter. Upptäckte idag bloggen. Bra skrivet intressanta tankar. Har med stort intresse ”läst tillbaka” bloggen.
    Jan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.