Framgång föder framgång

Den gångna veckan och helgen bjöd på stora idrottshändelser. Jag tänker till exempel på friidrotts-VM och på Solheim Cup. I båda fallen kunde man hitta svenskor i vinnarcirkeln. I Moskva vann Abeba Aregawi Sveriges enda medalj för detta mästerskap, guldet på 1500m. I Denver var det rakt igenom svenskt i ledarstaben och paret Hedwall/Nordqvist bidrog i högsta grad till den europeiska succén, både tillsammans och enskilt.

Gemensamt för dessa vinnare är att de inom kort ”kommer hem”. I friidrott är det redan denna vecka tävling på hemmaplan i form av DN-galan. I golfen dröjer det någon vecka till då Helsingborg Open på damernas Europatour går av stapeln. För en arrangör är det naturligtvis en dröm som går i uppfyllelse – att svenska världsstjärnor är framgångsrika internationellt och sedan sprider sin glans över ett arrangemang på hemmaplan. Intressant är att båda dessa idrotter kan se tillbaka på en tid som var och som inte riktigt längre är sig lik. Till friidrottsklubbar ringlade kön lång med barn och unga under tidigt 2000-tal. Osannolika tre OS guld i Athen skapade närmast karnevalsstämning landet över. Golfen minns ett 90-tal då både barn och unga vallfärdade till banorna och ”the leading lady”, Annika Sörenstam, radade upp segrar i parti och minut. Idag är verkligheten en annan. Konkurrensen om ungdomars tid har säkert aldrig varit större. Det gäller att på något sätt nå igenom bruset. Utan tvekan är framgångar en bra start!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.