I maktens korridorer

Så här lagom till påsk var jag på besök på ”vårt” departement igår tillsammans med GS Birgitta Ljung och kommunikationschefen Malin Elofsson-Järf. Det var ett planerat besök där vi diskuterade några av idrottens heta frågor och blickade mot framtiden.

Efteråt dröjer sig några saker kvar i mitt huvud. För det första slås jag av hur pålästa dessa människor är. Det måste ju vara mängder av utredningar, promemorior och beslut som passerar deras skrivbord varje dag. Att då ha koll på detaljer i LOK-stödsutredningen, det tycker jag är snyggt.

Jag tänker också att politik ändå är rätt kraftfullt och fullt av utmaningar. Vi pratar naturligtvis finansieringsfrågor för framtiden och det är inte på något sätt så att elitidrotten är oviktig. Men i relation till frågor om integration, hälsa och friskvård, jämlikhet, koppling skola-idrott och några andra står den så att säga i skuggan. I alla dessa frågor behöver idrotten visa att vi är en ännu viktigare kraft i framtiden. Och en framgångsrik elitidrott – ja, den är jag övertygad hjälper till att locka barn och unga till denna miljö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.