Tidig morgon

Söndag morgon och klockan ringer 06.15. Min gissning är att den gör det i ganska många hem runt om i landet. Det är idrotten som pockar på vår uppmärksamhet. Och inte bara uppmärksamhet förstås. Fikabröd ska bakas, barn skjutsas och linjer tejpas.

I Brännkyrkahallen idag är det handbollsfestival. När jag försöker få dottern ur sängen vid strax före 07 möts jag av ett mullrande ”neeej”. Efter en frukostmacka i bilen är tonläget dock ett annat på plats i hallen. Tjejerna drar snabbt igång med en blandning av lekar och handboll. Jag tänker att det här, det är också en form av selektering. Vem biter ihop, skuttar upp ur sängvärmen och det inte bara en gång, utan många, både lördagar och söndagar? Och kanske framför allt, vem har föräldrar som tycker det verkar vara en bra grej?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.